Aleksandar Dragaš – Goran Bare: budi ponosan

Simptomi: Ljubitelj ste pravog, žestokog rock ‘n’ rolla? U Baretovim stihovima vidite pjesme s porukom, umjetnički itekako vrijedne i oblikovane? Pratite Majke od samih početaka?

Terapija: Monografija “Goran Bare : Budi ponosan” osobni je i skromni pokušaj novinara i glazbenog kritičara Aleksandra Dragaša da se Goranu Baretu, u godini u kojoj obilježava 30 godina diskografske karijere, oduži jednom knjigom o njemu i njegovu djelu, u kojoj je nastojao obuhvatiti neke od najvažnijih značajki autorstva pa i biografskih fakata tog velikog (rock) pjesnika i pjevača.

U tom smislu, ova monografija – sačinjena od ranije u Jutarnjem listu objavljenih, donekle izmijenjenih i ponešto nadopunjenih, ali i nekih posve novih tekstova – prvenstveno je nastojanje autora da vrednuje najvažnije odlike djela Gorana Bareta, ali i poziv mlađima i zdravijima da netko od njih, s više vremena i manje obaveza, ispiše biografiju u kojoj bi dublje istražio njegove životne zgode i nezgode.

Ipak, autor se nada da je uspio obuhvatiti neke od najvažnijih značajki Gorana Bareta s kojim se odavno poznaje, kao glazbeni kritičar i kao izdavač nekih od albuma Majki, jedno vrijeme i menadžer tog benda, ali i kao, prije i poslije svega, poklonik punka i rocka kroz koje su se i upoznali.

Monografija “Goran Bare : Budi ponosan” pomno je i vizualno atraktivno grafički oblikovana te opremljena mnoštvom sjajnih fotografija (grafički oblikovali: Bachrach&Krištofić), a u njoj se nalazi i poveznica na jedinstveni kod za preuzimanje albuma “Baretov blues 21. stoljeća“, koji sadrži najznačajnije pjesme Gorana Bareta po izboru Aleksandra Dragaša (stihovi pjesama nalaze se u dodatku na kraju knjige).

A ako želite o Baretu i Majkama saznati još nešto više, dođite na predstavljanje ove knjige u našu knjižnicu u petak 16. listopada u 19 sati. Gost – autor Aleksandar Dragaš.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s