Nikola Borić – Šuma je moj dom

Simptomi: Želite promijeniti svoj životni stil i zanima vas što je potrebno za takav radikalni zaokret? Imate potrebu odmaknuti se od gradskog okružja i vratiti se prirodi?

Terapija: U ovom autobiografskom djelu, Nikola Borić opisuje svoj put od vrhunskog sportaša, čime mu je obilježen veći dio života, do potpuno samoodrživog života u šumi.

Kako tvrdi Nikola, ovo je djelo namijenjeno svima onima koji u sebi osjećaju duboku potrebu za promjenom životnog stila i obnovom veze s prirodom, ali još uvijek nisu skupili hrabrosti za prve korake.

Da je autorova ambicija urodila plodom, najbolje svjedoči nagrada National Geographica u kategoriji Odgovor na klimatske promjene koju je osvojio s klasterom Made in Papuk, čiji je dio i njegova farma koju je pokrenuo s lokalnim OPG društvima.

Svatko od nas pojedinačno trebao bi postati dio rješenja, a ne biti dio problema i upirati prstom uvijek u nekog drugog, da se prvo on promijeni jer je on dio većeg problema. Sve počinje od nas samih. Mi moramo biti primjer drugima kako je sve moguće. Da bismo živjeli sretno, ne treba nam puno: jednostavan krov nad glavom, pitka voda, izvor vlastite hrane, WC koji funkcionira i ne zagađuje prirodu, mala kupaonica te peć da vas grije zimi, vrlo jednostavne i dostižne stvari. Mi prirodu ne vidimo više kao beskonačan izvor resursa jer sve što ostavimo iza sebe ostaje u prirodi, a za sve što uzmemo iz nje potrebno je jako puno vremena da se vrati u početno stanje. Povratak prirodi i u prirodu lijek je za dušu, um i tijelo.

Nikola Borić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s