Boris Senker – Ivo Gregurević

Simptomi: Želite li pročitati monografiju o jednom od najvećih hrvatskih glumaca? Ili prisjetiti se njegovog života i najpoznatijih uloga?

Terapija: Ono što je u Hollywoodu bio John Wayne, a u Francuskoj Jean-Paul Belmondo u Hrvatskoj je Ivo Gregurević (1952. – 2019.).

Bogato ilustrirana monografija o kazališnom, filmskom, televizijskom i radijskom djelovanju hrvatskog glumca Ive Gregurevića. U prvom dijelu knjige popisane su sve njegove uloge u četiri desetljeća karijere, a zahvaljujući priloženim QR kodovima moguće je pogledati predstavu ˝Đuka Begović˝, isječke iz filmova ˝Kiklop˝, ˝Čaruga˝, ˝Josef˝ i ˝Priča iz Hrvatske˝ te dio razgovora Ive Gregurevića i Roberta Knjaza vođenog u emisiji ˝Svlačionica˝. Drugi dio monografije donosi priču o festivalu ˝Dani hrvatskog filma u Orašju˝, koji se svake godine održava upravo zahvaljujući Gregurevićevoj ideji i inicijativi. Na kraju monografije prijatelji i suradnici prisjećaju se zajedničkih druženja i karijere ovog velikana hrvatskog glumišta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s