Etsu Inagaki Sugimoto – Kći samuraja

Simptomi: Spremni ste za nezaboravnu priču u memoarima o snažnoj i odlučnoj ženi? Fascinira vas samurajska klasa i život u feudalnom Japanu?

Terapija: Najmlađa kći visokopozicioniranog samuraja u Japanu kasnog devetnaestog stoljeća, Etsu Inagaki Sugimoto, predodređena je da bude budistička svećenica. Djevojčica, za Japan neobične kovrčave kose, odrasta u snježnom Echigu, sigurna u svoju buduću ulogu u zajednici. No kao mlada djevojka umjesto toga zaručena je za japanskog trgovca u Ohiu – te Etsu shvaća da će na kraju morati napustiti jednini svijet koji je ikada poznavala i otići u Sjedinjene Države.

Etsu stiže u Cincinnati kao dvadesetčetverogodišnjakinja bistrih očiju, zbunjena razlikama između dviju kultura i svjesna proturječnosti, ironija i ljepota obiju zemalja.

Kći samuraja priča istinitu priču o samurajevoj kćeri, odgojenoj u strogim tradicijama feudalnog Japana, koja je poslana u Ameriku kako bi upoznala svog budućeg muža. Ova nam emotivna priča pruža uvid u gotovo zaboravljeno doba.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s